Bästa karatehandskarna för barn och vuxna

Bästa karatehandskarna för barn och vuxna

Karatehandskar, eller knogskydd som dem även kallas, är skydd som använda inom karate. Primärt för att motverka skador mot handen när man ger eller tar emot ett tuffare slag.

Utbudet vad gäller karatehandskar är inte särskilt stort, men det behöver det inte vara. Dem är nämligen rätt så lika allihop och finns i en storlek som passar dig.

Därför är det viktigt att ha karatehandskar

Det går för många bra att inte införskaffa ett par karatehandskar. Dessa är inte direkt ett redskap i sporten utan snarare ett skydd. Både för dig själv och för din motståndare. Ett par karatehandskar mjukar upp slagen lite vilket är positivt inte bara för den som tar emot slaget utan även för den som slår.

Även om du skulle träna och lite köra mot en riktig motståndare finns det alltså anledning att ha ett par karatehandskar. Vi tycker nämligen att alla som tränar karate, oavsett nivå, ska ha ett par. Dem kostar några hundra kronor och förebygger skador som i värsta fall annars inte läker eller tar lång tid att läka. Det är enligt oss välinvesterade pengar. Precis som andra skydd i allmänhet.

Vissa skydd har negativa effekter så som mindre rörlighet eller andra effekter som inte anses positiva eller till och med förstör upplevelsen. Där får man överväga om det är värt det eller inte. Vi förstår att upplevelsen är det viktigaste när det kommer till att träna karate.

Karatehandskar är dock ingen sådan produkt. Vi skulle snarare säga att ett par högkvalitativa karatehandskar förbättrar upplevelsen snarare än försämrar den. Därför är det för oss självklart att du ska köpa ett par karatehandskar och ha i din träning. Självfallet behöver detta inte vara dyra jättelyxiga handskar. Bara ett par som är bra och inte kostar alldeles för mycket. Därför delar vi här dem allra bästa karatehandskarna.

Dessa karatehandskar rekommenderar vi

Vi rekommenderar knogskydden från BUDO-NORD. Enligt oss är dessa dem allra bästa. Eftersom det i princip bara är färger som skiljer dem åt väljer vi att inte rekommendera en viss produkt utan istället länka till samtliga karatehandskar av BUDO-NORD på Sporttema. Det finns i skrivande stund tre olika och alla kostar ungefär 300 kr. Välj den du tycker ser bäst ut. BUDO-NORD säljer enligt våra iaktagelser endast produkter av hög kvalitet. Vi tvivlar inte på att du kommer bli nöjd med ditt val oavsett vilka du väljer.

Dessa finns i olika storlekar. S, M, L och XL. Välj vad du tror passar dig så blir det nog rätt. S passar generellt sätt barn som inte är vuxna ännu. M större barn som är mer vuxna i kroppsformen och kanske ännu viktigare i handstorlek.

Dessa skador kan karatehandskar förebygga

För dig som kanske inte är helt säker än, låt oss berätta lite om vilka skador som ett par karatehandskar faktiskt kan förebygga. En del allvarligare och en del som mest är jobbiga och förstår upplevelsen.

För det första måste man tänka på vad karatehandskar faktiskt gör, dem lättar på smällen. Dem förebygger alltså allt som kan uppstå när du får en för hård och snabb snäll på din hand. Det kan hända både när du slår, särskilt som du träffar lite fel, men även när du tar emot slag.

Detta kan vara allt från små inre blödningar (blåmärken och så vidare) men även leder som hoppar ur och andra mer smärtsamma åkommor.

Därför rekommenderar vi starkt att du tar en titt på karatehandskarna på Sporttema och hittar något som passar dig. Även om du inte skulle skada dig tycker vi att karatehandskar faktiskt förbättrar upplevelsen i sporten och inte bara är bra ur ett skadeperspektiv.

Ta del av diskussionen