Bästa Taekwondo skor för barn och vuxna

Bästa Taekwondo skor för barn och vuxna

Denna artikeln handlar om taekwondoskor för både vuxna och barn. Fram för allt vilka som är bäst och billigast. Vilka som är det bästa valet helt enkelt.

Vi kommer alltså att skriva om skor speciellt gjorda för Taekwondo. Skulle det vara så att du inte riktigt är intresserad av vår jämförelse och våra råd och tips rekommenderar vi att du kollar på taekwondoskor på Sporttema. Dem har inte det absolut största utbudet men dem har dem absolut bästa taekwondoskorna till det absolut bästa priset.

Bästa och billigaste taekwondoskorna för vuxna och barn

För dig som vill fortsätta läsa kommer vi komma med våra personliga rekommendationer för dig, beroende på hur intresserad du är av Taekwondo, hur din budget ser ut och hur länge du tränat. Vi kommer att presentera två olika skor. Ett par för dig som är nybörjare. Med nybörjare syftar vi på alla som vill lägga lite mindre pengar på skorna och nöjer sig med ett par bra taekwondoskor. Vi rekommenderar inget som vi tycker är dåligt.

Sedan kommer vi att rekommendera ett par taekwondo skor för dig som är mer avancerad, eller dig som kanske också är nybörjare men har höga ambitioner och kan tänka dig att lägga lite mer för att få ett par riktigt grymma taekwondoskor. Allt beror på hur mycket du bryr dig och värdesätter sporten helt enkelt. Är du osäker kan det vara rimligt att börja med dem billigare.

Taekwondoskorna för nybörjaren

Här kommer vi att rekommendera tre par olika taekwondoskor som passar nybörjaren lite extra bra. Se aktuella storlekar för att se om dem passar ditt barn. Storlekar varierar konstant, så det är svårt för oss att välja ett par. Men generellt sätt passar alla skor vi nämner barn så länge storleken finns inne.

Budo-Nord sko Olympia i svart och vit är en riktigt bra nybörjarsko. Den är av hög kvalitet och kostar förvånansvärt lite. Denna skon skulle i skrivande stund kosta ungefär 400 kronor beroende på färg och storlek. Det är som tidigare nämnt väldigt lite för en sko av den kvaliteten. Den är av märket BUDO-NORD. Ett märkte som vi på Boxas alltid försöker att rekommendera. Ett av sporten mycket omtyckt och respekterat märke helt enkelt. Med dessa skorna blir du säkert nöjd.

Budo-Nord Optimum i vit är ett bar lite mer avancerade nybörjarskor för dig som vill komma igång med taekwondo eller nyligen gjort detta. I skrivande stund kostar dessa 445 kronor. Alltså lite mer än tidigare nämnda skor. Det är inte heller så stor summa. Dessa har ett speciellt mönster för att ge lite ökad rörlighet. Tänk så här, dem kostar ungefär 50 kronor mer och är marginellt bättre. Finns bara en av skorna i din storlek, välj den. Det är inte jätteviktigt. Finns båda skulle vi satsa på dessa. För 50 kronor får du en förbättring i precisionen och kan nöja dig med dem lite längre än andra nybörjarskor.

Taekwondoskorna för du som tränat taekwondo ett tag

För en lite billigare taekwondosko med riktigt bra grepp och allmän styrka rekommenderar vi starkt Adi Kick. Detta är en sko av välkända Adidas som imponerar oss väldigt. Skon kostar ungefär 800 kronor och är värd varenda krona. Det märks på skon att den håller upp till Adidas rykte om kvalitet. Den väger i princip ingenting, otroligt fördelaktigt i sporten Taekwondo. Gummit i yttersulan har ett otroligt grepp och slutligen har den ett genomtänkt extra kort snöre som gör att du sliper göra olika dubbelknutar och andra roliga manövrar för att inte snabba på snören i den snabba sporten vid namn Taekwondo.

För dig som verkligen vill ha det allra bästa är Adi SM III skon för dig. Det är Adidas lite finare taekwondo sko. Den är gjord för inomhusbruk och är gjord i konstläder. Taekwondo tränas traditionellt barfota, som du säkert vet, och denna skon gör allt möjligt för att replikera känslan av att vara barfota, fast i en skyddande sko. Därför är gummisulan extra smal. Sulan på skon är vit, perfekt för att inte förstöra golvet hos din klubb. Vid den främre trampdynan finner du en svängzon som underlättar snabba rörelser. Skon har även flera ventilationshål som gör att du kan behålla skon längre då den förblir fräsch. I längden är denna skon kanske inte ens dyrare. Du kommer troligen att nöja dig med denna ett bra tag också. För dig som kan tänka dig att lägga ungefär 1 200 kronor för ett par riktigt bra taekwondo skor är denna taekwondo skon för dig.

Sammanfattning

För att sammanfatta lite fungerar alltså dessa skor för både man, kvinna, honom, henne, kille och tjej. Dem fungerar för alla. Vi har inte heller sett några tecken på att formen skulle vara annorlunda. Beställ alltså din vanliga storlek så blir det säkert jättebra. Nöjer du dig inte med våra förslag har Sporttema en sida med mer alternativ att välja mellan. Se alla taekwondoskor på Sporttema.

Ta del av diskussionen