Gå ner i vikt med viktväst
springa med viktväst

Gå ner i vikt med viktväst

Kan man gå ner i vikt med viktväst? Vi har svaret!

Att gå ner i vikt är något de flesta av oss någon gång tänkt på eller velat göra. Att ta tag i det kan kännas svårt just eftersom det finns så många olika sätt att göra det på rent träningsmässigt. Det råder en del tvivel om hur man går ner i vikt, rent grundläggande. Ska man äta mindre? Ska man träna mer? Svaret är både enkelt och svårt, beroende på hur komplicerat man väljer att göra det.

I den här artikeln kommer vi gå in djupare på vad exakt som krävs för att gå ner i vikt, samt hur du kan använda redskapet viktväst för att snabbare förbränna fler kalorier i vardagen.

I slutet av artikeln kommer vi också att rekommendera en speciell viktväst som vi tror lämpar sig väldigt bra för dig som går i tankarna om att införskaffa en viktväst för att gå eller springa i. Vi kan även rekommendera att du tar en titt på Sporttemas välsorterade utbud viktvästar för alla kroppstyper.

Topp tre viktvästarna för viktnedgång:

  • Adidas Viktväst 4,5 kg – utmärkt val för den som inte vill ha en för tung väst men fortfarande vill effektivisera sin viktminskning.
  • Viktväst Hafthor 15 kg – en tyngre viktväst för den som vill maximera sin viktminskning och samtidigt bygga muskler.
  • Abilica Viktväst 3 kg – 3 extra kilo på kroppen när man tränar är mycket och denna smidiga väst är så väldesignad att den knappt märks av.

Skulle det vara så att våra rekommendationer inte passar dig kan vi hänvisa dig till denna heltäckande lista över de bästa viktvästarna just nu. Listan har satts ihop av några av våra kollegor i branschen och tillika träningsexperter med mångårig erfarenhet från alla möjliga sorters fysisk träning.

Det finns två sätt att gå ner i vikt på

Det finns såklart många sätt att praktiskt gå ner i vikt på. Många miljoner olika sätt. Men dem alla bottnar i två olika idéer för att gå ner i vikt. Kombinationen av dem två olika sätten är vad som får dig att nå grymma resultat rent viktmässigt.

Det handlar om kalorier. Vårt kaloriintag består av vad vi äter. Antingen når vi ett kaloriöverskott, och går upp i vikt – alternativt ett kaloriunderskott, och går ner i vikt. Genom att inte bara äta mindre men även äta nyttigare kan du få i dig färre kalorier och på så sätt gå ner i vikt.

Säg att du får i dig 2000 kalorier per dag, och förbränner 1800. På kort sikt gör det inte så mycket, men på lång sikt kan det resultera i en stor viktuppgång som du sedan mår dåligt över. En trend som dessutom inte är svår att vända på. Det handlar om en vana som är bra att upprätta så snart som möjligt, och skapa en livsstil där du både mår bra och inte går upp i vikt mer än vad du känner dig trygg med.

Matmässigt finns det dock bara så mycket man kan göra, vill man gå ner i vikt snabbare bör man kombinera att äta mindre med att röra sig mer. Säg att man nu istället för att äta 2000 kalorier äter 1800 kalorier istället, samma som man förbränner.

Man går kanske inte upp i vikt heller, men inte direkt ner. Därför är det så viktigt att röra sig, för att kunna gå ner i vikt utan att äta ohälsosamt lite. Rör oss i vardagen gör nästan alla. Vi tänker inte alltid på det, men det gör vi. Korta promenader här och där blir rätt mycket totalt.

Skulle du vara intresserad av att lära dig om just viktvästar och vad man ska tänka på får du gärna läs vår artikel om viktvästar.

Bränn fett genom att promenera

Tänk dig att alla dina promenader skulle fungera som ett springpass på gymmet utan att du märkte av det på samma sätt, och att du inte skulle behöva ändra så mycket på din vardag men samtidigt bränna så mycket mer kalorier under din dag. Det är här viktvästen kommer in i bilden.

En viktväst kan vara nyckeln

En diskret viktväst på bara 3 kg som du har på dig under jackan eller liknande kan göra en stor skillnad på den totala mängden kalorier du förbränner under dagen utan att märkas av så mycket.

Abilica viktväst 3kg är en viktväst som gör precis detta. Den är liten, diskret och rätt så billig. Den väger ”bara” 3 kg, vilket enligt oss är den optimala vikten för något som detta. Den kan vara på hela dagen utan att det drabbar dina övriga prestationer, men samtidigt väga tillräckligt mycket för att du ska förbränna extra kalorier.

Att inte fler använder viktvästar får oss att vilja skriva mer artiklar och sprida budskapet mer än vad vi redan gör. Det är ett fantastiskt verktyg för dig som vill gå ner i vikt lite hela tiden.

Allt handlar om vanor, så länge man inte äter mindre regelbundet händer inte så mycket. Detsamma gäller träningen. Tränar man inte regelbundet händer inte så mycket. Det handlar om att få in en vana. Med en viktväst i vardagen på dagen blir träningen en vana och till slut, förhoppningsvis, en självklarhet.

Det går även att springa med den

Viktvästen vi rekommenderar är gjord för att den ska synas och kännas så lite som möjligt. Därför går det också utmärkt att använda den när du springer för att gå ner i vikt och bränna lite extra kalorier under springpasset.

Tänk på att det kan verka lite ovant i början, det gör det alltid. Efter ett tag vänjer man sig och till slut, om du har lite tur, glömmer du att du har den där. Denna varianten är gjord just för att man ska kunna ha den när man gör andra aktiviteter utan att den ska kännas och vara i vägen. Glöm heller inte att man förbränner mer när springer med en viktväst. Därmed blir du av med mer vätska och måste se till att du kan dricka när du ger dig ut på längre rundor. Ska du till exempel springa i naturen kan vi rekommendera ett vattenfilter så slipper du bära med dig en tung vattenflaska.

Ge Abilica viktväst 3kg en chans och se, i kombination med bra matvanor, hur din vikt utvecklas över spanet av en månad. Vi skulle inte bli förvånade om du når grymma resultat. Lycka till!

Glöm inte kosten

För att ha en ärlig chans att gå ner i vikt måste du även anpassa din kost. När du börjar träna mer så ökar din förbränning men om du äter för mycket eller fel saker är risken stor att du inte kommer uppnå de resultat du förväntar dig.

I likhet träningsformer är kost något personligt, dvs. den diet som passar för mig behöver inte nödvändigtvis passa dig. Därför rekommenderar vi att du kontaktar en kostrådgivare i samband med att du startar din viktnedgång. Ett annat bra tips är att se till att du får i dig rätt vitaminer och mineraler när du tränar, du kan läsa mer om vad du ska tänka på gällande kosttillstott på tillskottsbibeln.se.

Ta del av diskussionen