springa med viktväst

Gå ner i vikt med viktväst

Att gå ner i vikt är något de flesta av oss någon gång tänkt på eller velat göra. Att ta tag i det kan kännas svårt just eftersom det finns så många olika sätt att göra det på rent träningsmässigt.

Det råder en del tvivel om hur man går ner i vikt, rent grundläggande. Ska man äta mindre? Ska man träna mer? Svaret är både enkelt och svårt, beroende på hur komplicerat man väljer att göra det.

I den här artikeln kommer vi gå in djupare på vad exakt som krävs för att gå ner i vikt, samt hur du kan använda redskapet viktväst för att snabbare förbränna fler kalorier i vardagen.

I slutet av artikeln kommer vi också att rekommendera en speciell viktväst som vi tror lämpar sig väldigt bra för dig som går i tankarna om att införskaffa en viktväst för att gå eller springa i.

Det finns två sätt att gå ner i vikt på

Det finns såklart många sätt att praktiskt gå ner i vikt på. Många miljoner olika sätt. Men dem alla bottnar i två olika idéer för att gå ner i vikt. Kombinationen av dem två olika sätten är vad som får dig att nå grymma resultat rent viktmässigt.

Det handlar om kalorier. Vårt kaloriintag består av vad vi äter. Antingen når vi ett kaloriöverskott, och går upp i vikt – alternativt ett kaloriunderskott, och går ner i vikt. Genom att inte bara äta mindre men även äta nyttigare kan du få i dig färre kalorier och på så sätt gå ner i vikt.

Säg att du får i dig 2000 kalorier per dag, och förbränner 1800. På kort sikt gör det inte så mycket, men på lång sikt kan det resultera i en stor viktuppgång som du sedan mår dåligt över. En trend som dessutom inte är svår att vända på. Det handlar om en vana som är bra att upprätta så snart som möjligt, och skapa en livsstil där du både mår bra och inte går upp i vikt mer än vad du känner dig trygg med.

Matmässigt finns det dock bara så mycket man kan göra, vill man gå ner i vikt snabbare bör man kombinera att äta mindre med att röra sig mer. Säg att man nu istället för att äta 2000 kalorier äter 1800 kalorier istället, samma som man förbränner.

Man går kanske inte upp i vikt heller, men inte direkt ner. Därför är det så viktigt att röra sig, för att kunna gå ner i vikt utan att äta ohälsosamt lite. Rör oss i vardagen gör nästan alla. Vi tänker inte alltid på det, men det gör vi. Korta promenader här och där blir rätt mycket totalt.

Skulle du vara intresserad av att lära mig om just viktvästar och vad man ska tänka på, läs gärna vår artikel om viktvästar.

Bränn fett genom att promenera

Tänk dig att alla dina promenader skulle fungera som ett springpass på gymmet utan att du märkte av det på samma sätt, och att du inte skulle behöva ändra så mycket på din vardag men samtidigt bränna så mycket mer kalorier under din dag. Det är här viktvästen kommer in i bilden.

En viktväst kan vara nyckeln

En diskret viktväst på bara 3 kg som du har på dig under jackan eller liknande kan göra en stor skillnad på den totala mängden kalorier du förbränner under dagen utan att märkas av så mycket.

Abilica viktväst 3kg är en viktväst som gör precis detta. Den är liten, disrekt och rätt så billig. Den väger ”bara” 3 kg, vilket enligt oss är den optimala vikten för något som detta. Den kan vara på hela dagen utan att det drabbar dina övriga prestationer, men samtidigt väga tillräckligt mycket för att du ska förbränna extra kalorier.

Att inte fler använder viktvästar får oss att vilja skriva mer artiklar och sprida budskapet mer än vad vi redan gör. Det är ett fantastiskt verktyg för dig som vill gå ner i vikt lite hela tiden.

Allt handlar om vanor, så länge man inte äter mindre regelbundet händer inte så mycket. Detsamma gäller träningen. Tränar man inte regelbundet händer inte så mycket. Det handlar om att få in en vana. Med en viktväst i vardagen på dagen blir träningen en vana och till slut, förhoppningsvis, en självklarhet.

Det går även att springa med den

Viktvästen vi rekommenderar är gjord för att den ska synas och kännas så lite som möjligt. Därför går det också utmärkt att använda den när du springer för att gå ner i vikt och bränna lite extra kalorier under springpasset.

Tänk på att det kan verka lite ovant i början, det gör det alltid. Efter ett tag vänjer man sig och till slut, om du har lite tur, glömmer du att du har den där. Denna varianten är gjord just för att man ska kunna ha den när man gör andra aktiviteter utan att den ska kännas och vara i vägen.

Ge Abilica viktväst 3kg en chans och se, i kombination med bra matvanor, hur din vikt utvecklas över spanet av en månad. Vi skulle inte bli förvånade om du når grymma resultat. Lycka till!

Lämna en kommentar