Bästa boxningssäck för lägenhet – Träna boxning hemma

När du tränar boxning eller någon annan kampsport, kommer det ibland vara så att du vill träna slagteknik och konditionsträning i hemmet. Med det sagt är det många som vill ha en boxningssäck hemma för sporadisk träning när andan faller på. Om du då bor i lägenhet, kan det vara svårt att både få tillstånd för och att hänga upp en tung slagsäck i taket.

I det fallet du inte har möjlighet till det är det idag enkelt att välja en boxningssäck med golvställning. Här får du då en golvstående punching bag med en kraftfull ställning som fungerar precis lika bra som hänger lika bra som den traditionella boxningssäcken. Med en stående boxsäck och ett kraftigt golvstativ får du kanske betala lite mera, men detta är träningen värd för de flesta.

Rekommenderade boxningssäckar för hemmabruk

Stående boxsäck SB2140 är en boxningssäck som kanske lämpar sig bättre till kombinationsträning med slag och sparkar inom andra kampsporter. Hur som helst fungerar den bra till boxningsträning för konditionsträning och slagteknik. Dessutom får du en slagsäck med golvstativ, som kanske blir ett bättre val för dig som bor i lägenhet. Höjden är 170 cm och säcken är av slitstarkt PVC-tyg.

Stående boxsäck SB2140 är alltså av ovanstående anledningar den boxningssäcken som vi rekommenderar för hemmabruk då den är gjord för det i och med att den är ståendes och inte hängandes. Verkligen perfekt för dig som bor i lägenhet. Skulle du tycka att den är lite dyr eller av annan anledning inte uppskatta det alternativet lika mycket som vi gjorde kolla gärna in alla boxningssäckar på Sporttema så hittar du säkert något som passar dig.

Därför bör du ha en boxningssäck hemma

Att ha en boxningssäck hemma är riktigt bra av flera anledningar lite beroende på varför du funderar på att skaffa en sådan. För dig som går på boxning finns stora och uppenbara fördelar, du kan öva teknik och slagteknik även hemma. När du känner för det, på dina villkor.

För dig som kanske inte är direkt intresserad av kampsport men vill hitta ett kul sätt att träna kondition på är det även där en utmärkt idé. Att boxas på säck är nog en av dem roligaste konditionsövningarna som man kan träna, det är också väldigt enkelt att komma igång med.

Eftersom säcken finns hemma är det också svårare att hitta ursäkter när det är dags att träna. Säcken hänger där, det är bara att köra igång liksom.

Det finns väldigt många att välja mellan

Vi rekommenderade en boxningssäck ovan som vi tycker passar lägenheter lite extra bra, men egentligen fungerar många andra. Det finns i många fler prisklasser och det är endast du som vet precis vilken typ av boxningssäck som du vill ha i din lägenhet.

Därför tycker vi att du själv ska in och kolla på alla boxningssäckar på Sporttema och välja något som passar dig och det du är ute efter. Det finns många att välja mellan, ståendes, hängades och även flera olika typer av boxningssäckar. Utbudet är nästan ofattbart och vi är helt säkra på att du hittar något som passar dig med hjälp av länken ovan.

Är det tillåtet att ha en boxningssäck i lägenhet?

Här finns det egentligen bara ett korrekt svar, fråga det fastighetsbolag som du är kund hos. Troligtvis kan det vara okej men finnas en viss begränsning i vikt så att du inte skadar taket.

Men, skulle du köpa en stående boxningssäck som den vi rekommenderade ovan kan vi inte tänka oss att det skulle vara ett problem. Skulle du vara extra orolig kanske det kan vara smart att köpa någon form av tjock matta eller gymplattor att lägga under så att den inte skrapar vid golvet.

I och med att en stående boxningssäck inte hänger i taket kan vi inte tänka oss att du bryter mot några regler som din uthyrare valt att ha eller tillsätta.

Lämna en kommentar