Bästa boxningssäck för lägenhet – Träna boxning hemma

Bästa boxningssäck för lägenhet – Träna boxning hemma

När du tränar boxning eller någon annan kampsport, kommer det ibland vara så att du vill träna slagteknik och konditionsträning i hemmet. Många vill därför ha en boxningssäck hemma för sporadisk träning när andan faller på. Om du bor i lägenhet finns det tre alternativ. Häng upp boxningssäcken i taket, använd stående boxsäck eller använd en boxställning.

I det fallet du inte har möjlighet till det är det idag enkelt att välja en boxningssäck med golvställning. Här får du då en golvstående punching bag med en kraftfull ställning som fungerar precis lika bra som hänger lika bra som den traditionella boxningssäcken. Med en stående boxsäck och ett kraftigt golvstativ får du kanske betala lite mera, men detta är träningen värd för de flesta.

Rekommenderade boxningssäckar för hemmabruk

  • Stående boxningssäck från Fighter är en boxningssäck som kanske lämpar sig bättre till kombinationsträning med slag och sparkar inom andra kampsporter. Fast den fungerar även bra till boxningsträning för konditionsträning och slagteknik. Dessutom får du en slagsäck med golvstativ, som kanske blir ett bättre val för dig som bor i lägenhet. Höjden är 170 cm och säcken är av slitstarkt PVC-tyg.
  • Hammer Boxing stående boxningssäck är en annan boxningssck som rekommenderar för hemmabruk. Säcken är  är gjord för ändamålet eftersom den är ståendes och inte hängandes. Verkligen perfekt för dig som bor i lägenhet.
  • Stående boxsäck från Bruce Lee – en stående boxningssäck som presterat riktigt bra i alla våra tester. Boxsäcken är designade och tillverkade av det spännande varumärket Bruce Lee som är ett prisvärt proffsmärke med enastående boxningsutrustning för alla. Du fyller botten av säcken för att ge den stabilitet även under de mest intensiva träningspassen. 
  • Poor Bob slagdocka från Century – Den mest ikoniska slagdockan någonsin kallas för Poor Bob (Stackars Bob). Det är en klassisk slagdocka i form av en manlig torso. Denna slagdocka är mycket stabil och slitstark, varför den också blivit omåttligt populär de senaste åren. Vill du öva på slag och sparkar med en boxningssäck i din lägenhet bör du överväga en slagdocka som denna.
  • Stående slagboll från Avento – För den som söker mer teknisk boxningsträning är en slagboll att rekommendera. Denna stående slagbollen från Avento kan fyllas med sand eller vatten och höjden kan justeras mellan 110 och 153 cm vilket innebär att den passar de flesta, oavsett längd och räckvidd. Dessutom är just denna vara riktigt prisvärd och därför ett passande alternativ för de som vill träna boxning hemma.

Skulle du tycka att den är dyr eller av annan anledning inte uppskatta det alternativet lika mycket som vi gjorde så spana in alla boxningssäckar, där hittar du säkert något som passar dig.

Därför bör du ha en boxningssäck hemma

Att ha en boxningssäck hemma är riktigt bra av flera anledningar lite beroende på varför du funderar på att skaffa en sådan. För dig som går på boxning finns stora och uppenbara fördelar, du kan öva teknik och slagteknik även hemma. När du känner för det, på dina villkor.

För dig som kanske inte är direkt intresserad av kampsport men vill hitta ett kul sätt att träna kondition på är det även där en utmärkt idé. Att boxas på säck är nog en av dem roligaste konditionsövningarna som man kan träna, det är också väldigt enkelt att komma igång med.

Eftersom säcken finns hemma är det också svårare att hitta ursäkter när det är dags att träna. Säcken hänger där, det är bara att köra igång liksom. Behöver du ännu mer inspiration om hur du kommer igång och tränar hemma så kan vi rekommendera Gymhemma.se som är en heltäckande resurs om allt som berör träning i hemmet.

Det finns väldigt många att välja mellan

Vi rekommenderade en boxningssäck ovan som vi tycker passar lägenheter lite extra bra, men egentligen fungerar många andra. Det finns i många fler prisklasser och det är endast du som vet precis vilken typ av boxningssäck som du vill ha i din lägenhet.

Därför tycker vi att du själv ska in och kolla på alla boxningssäckar och välja något som passar dig och det du är ute efter. Det finns många att välja mellan, ståendes, hängades och även flera olika typer av boxningssäckar. Utbudet är nästan ofattbart och vi är helt säkra på att du hittar något som passar dig med hjälp av länken ovan.

Är det tillåtet att ha en boxningssäck i lägenhet?

Här finns det egentligen bara ett korrekt svar, fråga din förening. Bor du i en bostadsrätt, då behöver du fråga din bostadsrättsförening. Bor du i hyresrätt måste du fråga det fastighetsbolag som du hyr lägenheten av. Det finns oftast två faktorer som kommer påverka möjligheten att hänga upp boxningssäcken i taket. Vissa säckar är tyngre än andra, därför behöver taket klara av vikten med råge. Utöver det så kan materialet i tak och väggar vara svåra att fästa i.

Men, skulle du köpa en stående boxningssäck som den vi rekommenderade ovan kan vi inte tänka oss att det skulle vara ett problem. Skulle du vara extra orolig kanske det kan vara smart att köpa någon form av tjock matta eller gymplattor att lägga under så att den inte skrapar vid golvet.

I och med att en stående boxningssäck inte hänger i taket kan vi inte tänka oss att du bryter mot några regler som din uthyrare valt att ha eller tillsätta.

Ta del av diskussionen