Boxningsskor – En heltäckande guide
bästa boxningsskor

Boxningsskor – En heltäckande guide

Grunden för din boxningsträning börjar med ett bra par boxningsskor. Oavsett nivå kommer ett bra par boxningsskor göra din träning och tävling mycket effektivare och betydligt roligare. De bästa boxningsskorna ger bra stöd för anklarna och frigör fötterna för snabb rörelse i ringen, något som vanliga träningsskor inte ger. Det finns många skor att välja mellan, i flera olika stilar, och den här guiden hjälper dig att välja rätt Boxningsskor utifrån ditt användningsområde.

Topp tre boxningsskor just nu:

1. Fighter Boxarsko Black Thunder

En mycket stabil och rejäl boxningssko från varumärket Fighter som är specialiserade på produkter inom fighting. Black Thunder är utrustade med extra dämpning vid hälen, en rejäl sula och förlängt sulparti på skons baksida. 

Mycket bra passform och just nu vår favorit som lämpar sig utmärkt för såväl hårda träningspass som tuffa matcher. 

Pris: Endast 819 kr


2. Fighter Boxarsko Bolo

En robust och stabil boxarsko från Fighter. Bolo är utrustad med sulkanter som är armerade med mockaskinn för extra slittålighet. Lämpar sig utmärkt till boxning som övrig kampsportsträning. 

Pris: Endast 809 kr


3. Fighter Boxarsko Black Mamba

En boxarsko från Fighter I mid-top design, det betyder att de är lite kortare än vanliga boxningsskor. Skorna är i en klassisk clean design och är förstärkt med mockaskinn och polyuretan för extra slittålighet. 

Lämpar sig utmärkt till sporter som brottning, Krav Maga eller boxning. 

Pris: Endast 969 kr


Tips inför köp av boxningsskor

 • High Top (Höga) och Low Top (Låga) – High Tops anses vara det mer ”traditionella” valet av boxningsskor, medan Low Tops också är extremt populära. Om du vet att du behöver mycket ankelstöd eller planerar att tävla så väljer du med fördel höga boxningsskor. Om du är en nybörjare och planerar att mestadels träna sparring, skuggboxning och tunga säckträning, ​​bör du välja ett par bra låga boxningsskor.
 • Boxing och brottarskor – När du letar efter boxingsskor kommer du att se att en hel del brottarskor som också marknadsförs mot boxare. De är väldigt lika i utseende, men skillnaden kan vara stor. Brottarskor är vanligtvis utformade för att ge bättre grepp om mattan i alla slags positioner. Skor för boxning har har styvare sulor med mindre slitbanor, vilket gör att dina fötter glider lättare på golvet eller duken.
 • Skosulan – Skosulor för boxning är vanligtvis tillverkade av gummi eller lädermaterial. Lädersulor gör att du kan ha det bästa fotarbetet i ringen men har mindre dragkraft. Gummisulor är vanligare i dag och är lätta med mer grepp. Bra boxskor har sulor som ger ett bra grepp men som inte hindrar ditt fotarbete.
 • Material – Materialen i den övre delen på boxningsskor är vanligtvis en blandning av läder, mocka och syntetmaterial. De flesta boxningsskor av hög kvalité är tillverkade av en blandning av läder och syntetiskt nylon. Läder bidrar till komfort och stöd, medan nylon är lätt och andas bättre.
 • Ankelstöd – Av alla boxningsskor som vi har granskat har de flesta ankelstöd. Box- och brottarskor har snörning som löper högt upp på foten, och en överdel som sitter tajt runt ankeln. Om du planerar att tävla eller sparras är ankelstödet oerhört viktigt och du bör fokusera på ett par högre boxarskor.
 • Storlekar – De flesta boxningsskor sitter som alla andra träningsskor. Det finns några undantag där de vissa skor endast finns i större storlekar. Vissa boxningsskor är också smalare i passformen, så se till att du läser på storleksinfo noggrant innan du beställer.

Ett av de företag som idag specialiserar sig på boxningsskor är Sportgymbutiken.se. De råkar även ha ett av landets största sortiment boxningsutrustning, från säckar och handskar till skydd och mitsar.

Letar du inte bara efter boxningsskor kan vi rekommendera att du kikar på detta sortiment med funktionella träningskläder. Där hittar du kläder för olika aktiviteter, från löpning och friluftsliv till yoga och boxning.

Populära märken

 • Adidas – Ett av de äldsta och mest populära skomärkena på marknaden. Adidas erbjuder ett brett utbud av alternativ med olika prisnivåer och inom många olika sporter. Adidas har också ett starkt utbud av andra boxningsprodukter, inklusive handskar och mittsar.
 • Fighter – ett av marknadens mest välkända kampsportsmärken har ett stort sortiment boxningsutrustning och ett par riktigt bra boxningsskor som kan användas för både träning, sparring och riktiga boxningsmatcher.
 • Reebok – Reebok som företag är erkänt över hela världen för sina skor. Dock är deras intåg på boxningsmarknaden betydligt nyare, med ett mycket mindre urval. Reebok boxningsskor är dock favoriter bland många professionella och amatörer.
 • Nike – Alla vet att Nike gör idrottsskor, och modellen Machomai är en av de mest populära boxningsskorna. Som sagt, Nike erbjuder ett brett utbud av skor i nästan varje design och prisklass.
 • Rival – Ett annat välkänt namn inom boxningssporten med några få modeller, inklusive storlekar för barn. De flesta Rival-skor har ett lägre pris, vilket gör dem till en bra budgetsko.
 • Venum – Med sin välkända ormlogga och glansiga design verkar Venum vara utformad för att fånga marknaden av boxare som vill synas i ringen. Modellerna är ganska höga för att vara boxningskor och de riktar sig sannolikt till lite mer boxare som måna om sitt utseende.

Har du nyss börjat boxas rekommenderar vi att du kikar på våra andra guider där vi bland annat rekommenderar de bästa boxningssäckarna. Hos vår samarbetspartner kan också bläddra bland ett stort utbud boxningsutrustning och -kläder.

Ta del av diskussionen