Boxningsskor – En heltäckande guide

Boxningsskor – En heltäckande guide

bästa boxningsskor

Grunden för din boxningsträning börjar med ett bra par boxningsskor. Oavsett nivå kommer ett bra par boxningsskor göra din träning och tävling mycket effektivare och betydligt roligare. De bästa boxningsskorna ger bra stöd för anklarna och frigör fötterna för snabb rörelse i ringen, något som vanliga träningsskor inte ger. Det finns många skor att välja mellan, i flera olika stilar, och den här guiden hjälper dig att välja rätt Boxningsskor utifrån ditt användningsområde.

Tips inför köp av boxningsskor

 • High Top (Höga) och Low Top (Låga) – High Tops anses vara det mer ”traditionella” valet av boxningsskor, medan Low Tops också är extremt populära. Om du vet att du behöver mycket ankelstöd eller planerar att tävla så väljer du med fördel höga boxningsskor. Om du är en nybörjare och planerar att mestadels träna sparring, skuggboxning och tunga säckträning, ​​bör du välja ett par bra låga boxningsskor.
 • Boxing och brottarskor – När du letar efter boxingsskor kommer du att se att en hel del brottarskor som också marknadsförs mot boxare. De är väldigt lika i utseende, men skillnaden kan vara stor. Brottarskor är vanligtvis utformade för att ge bättre grepp om mattan i alla slags positioner. Skor för boxning har har styvare sulor med mindre slitbanor, vilket gör att dina fötter glider lättare på golvet eller duken.
 • Skosulan – Skosulor för boxning är vanligtvis tillverkade av gummi eller lädermaterial. Lädersulor gör att du kan ha det bästa fotarbetet i ringen men har mindre dragkraft. Gummisulor är vanligare i dag och är lätta med mer grepp. Bra boksskor har sulor som ger ett bra grepp men som inte hindrar ditt fotarbete.
 • Material – Materialen i den övre delen på boxningsskor är vanligtvis en blandning av läder, mocka och syntetmaterial. De flesta boxningsskor av hög kvalité är tillverkade av en blandning av läder och syntetiskt nylon. Läder bidrar till komfort och stöd, medan nylon är lätt och andas bättre.
 • Ankelstöd – Av alla boxningsskor som vi har granskat har de flesta ankelstöd. Box- och brottarskor har snörning som löper högt upp på foten, och en överdel som sitter tajt runt ankeln. Om du planerar att tävla eller sparras är ankelstödet oerhört viktigt och du bör fokusera på ett par högre boxarskor.
 • Storlekar – De flesta boxningsskor sitter som alla andra träningsskor. Det finns några undantag där de vissa skor endast finns i större storlekar. Vissa boxningsskor är också smalare i passformen, så se till att du läser på storleksinfo noggrant innan du beställer.

Du hittar ett antal populära boxningsskor hos Sporttema som även erbjuder allt annat du behöver för att ta din boxning till nästa nivå.

Populära märken

 • Adidas – Ett av de äldsta och mest populära skomärkena på marknaden. Adidas erbjuder ett brett utbud av alternativ med olika prisnivåer och inom många olika sporter. Adidas har också ett starkt utbud av andra boxningsprodukter, inklusive handskar och mittsar.
 • Reebok – Reebok som företag är erkänt över hela världen för sina skor. Dock är deras intåg på boxningsmarknaden betydligt nyare, med ett mycket mindre urval. Reebok boxningsskor är dock favoriter bland många professionella och amatörer.
 • Nike – Alla vet att Nike gör idrottsskor, och modellen Machomai är en av de mest populära boxningsskorna. Som sagt, Nike erbjuder ett brett utbud av skor i nästan varje design och prisklass.
 • Rival – Ett annat välkänt namn inom boxningssporten med några få modeller, inklusive storlekar för barn. De flesta Rival-skor har ett lägre pris, vilket gör dem till en bra budgetsko.
 • Venum – Med sin välkända ormlogga och glansiga design verkar Venum vara utformad för att fånga marknaden av boxare som vill synas i ringen. Modellerna är ganska höga för att vara boxningskor och de riktar sig sannolikt till lite mer boxare som måna om sitt utseende.

Har du nyss börjat boxas rekommenderar vi att du kikar på våra andra guider där vi bland annat rekommenderar de bästa boxningssäckarna. Hos vår samarbetspartner kan också bläddra bland ett stort utbud boxningsutrustning och -kläder.

Join the discussion