MMA-Handskar för proffs & nybörjare

MMA-Handskar för proffs & nybörjare

MMA Handskar behövs för dig som tränar Mixed Martial Arts. En kampsport där sparkar, slag, kast och brottning är tillåtet. MMA handskar har mindre stoppning än vanliga handskar och fingrarna är fria för att du ska kunna greppa motståndaren. För att kunna träna MMA behöver du ett par handskar för sparring och match. I den här guiden hittar du bra och prisvärda MMA handskar. För tävling bör du välja en handske som är godkänd av SMMAF (svenska MMA Förbundet).

Bäst MMA handskar 2021

Vi har testat ett stort antal MMA-handskar och även bett både proffs och nybörjare om feedback på handskar de använt under sin träning, både handskarna de föredrar och handskar som de inte tyckte om. Resultatet av detta arbete är att följande tre MMA-handskar idag kvalificerar som de bästa på marknaden.

Gemensamt för handskarna är att de skyddar händerna och den som tar emot slagen, samtidigt som de öppna fingertopparna ger bra rörlighet och greppförmåga när det behövs. Däremot har handskarna olika egenskaper och vi föreslår att du följer länkarna för att läsa mer om de olika modellerna. Våra topp 3 MMA handskar är UFC MMA Gloves 5 oz, Venum Challenger MMA Glove och Everlast MMA Grappling Glove.

 • UFC MMA Gloves 5 oz – en MMA handske utvecklad av UFC för UFC-fighters. Därmed kan du förvänta dig att denna handske erbjuder det lilla extra som du behöver för att ta din kampsportsträning till nästa nivå. Litar du inte på vårt omdöme kan vi meddela att denna handske är UFC:s internationella bästsäljare.
 • Venum Challenger MMA Glove – en robust handske i syntetläder som passar lika bra på träningen som till professionella matcher. Handsken erbjuder bra rörelsefrihet för fingrarna samtidigt som den har 4 oz stötdämpning som skyddar fingrar och leder vid slag. Vi anser att denna handske specifikt passar nybörjare som inte använt MMA handskar tidigare.
 • Everlast MMA Grappling Glove – stilren och kvalitativ MMA-handske med öppen tumme och fantastisk rörlighet kombinerat med optimal stötdämpning för knogar och handrygg samt stöd för handleden. En riktigt prisvärd handske som du kommer ha bra nytta av många månader, om inte år, framöver.

Du hittar ännu fler handskar i vår guide till de bästa boxningshandskarna samt i Grymgrossistens välsorterade utbud med handskar för MMA och boxning.

Viktigt att tänka på när du väljer MMA handskar

Typ av handske

 • MMA Tävling Handskar– MMA tävlingshandskar har minimal stoppning och väger vanligtvis cirka fyra oz (113.4g) eller mindre beroende på tävlingsreglerna. Fingrarna är separerade och öppna för att möjliggöra rörelse och fasthållning av din motståndare. Eftersom handskarna har minimalt med stoppning brukar man linda sina händer med olika typer av lindor eller tejp för att förebygga och motverka skador under tävling. I princip är linda och tejp det är enda skydd när du kliver i buren.
 • MMA Träning / Grappling Handskar – Denna stil av MMA handske har flera namn, men oftast har de samma funktion. De har segmenterade fingrar med stoppning som täcker upp till den andra knogen. Denna konstruktion gör att dina händer och fingrar har tillräckligt med rörelse för att greppa medan de fortfarande har ett visst skydd.
 • MMA sparring handskar – I MMA sparring ligger fokus på tekniken i dina anfall och slag. MMA sparringshandskar väger i genomsnitt cirka 7 oz (198.45g) och har mer vaddering runt toppen och framsidan för att skydda dina händer mot skador. Ungefär som boxhandskar har MMA sparringshandskar en greppstång som hjälper till att bilda en tajt näve för slag. Detta gör dem mindre lämpliga för grappling. För sparring som inte är MMA är det OK att använda vanliga boxhandskar.

Material

 • Läder och syntetiskt läder – 100% läder har hög kvalitet och används för de bästa MMA handskarna. Läder är dyrare i jämförelse med syntetiska material, men det är extremt hållbart så länge du tar hand om det. Syntetiskt läder kan vara bra, men har vanligtvis kortare hållbarhet. Håll ett öga på var MMA handskarna är tillverkade. De bästa MMA handskarna tillverkas ofta i Thailand, där kampsportsutrustningen har hög närvaro. Billigare handskar tillverkas oftast i Kina eller Pakistan.
 • Vaddering – Injektionsskum är den vanligaste stoppningen som används i de flesta MMA handskar. Många handskar använder flera lager av vaddering, medan andra använder vanligt skum. Precis som med de yttre materialen: ju billigare vadderingen är, desto mindre troligt är det att handskarna håller flera månader och/eller år av användning. Leta efter handskar med vaddering av hög kvalitet. Det är extra viktigt för din sparring där slag är i fokus.
 • Låsning – Välj ett handskar med en solid kardborrlåsning på dina handskar. Kardborrlåset hjälper till att hålla dina handskar säkra och tajta runt näven för att undvika skada.

Storlek & mått

Vi hjälper dig att välja rätt storlek för dina mma handskar oavsett om du letar efter tävlings- eller specifika sparring-handskar. Kom ihåg att boxningshandskar mäts i OZ (OUNCE).

I de flesta storlekstabeller får du mäta omkretsen runt knogarna på dina fyra fingrar och ibland storleken på handleden. Storlekstabeller för MMA handskar är mer eller mindre samma mellan varumärken, några små variationer i storlek förekommer. I allmänhet delas storleken upp så här:

StorlekMått i centimeter
Smindre än 21 cm
M21,5 – 23 cm
L23,5 – 25 cm
XL25,5 – 27 cm

Vikt

MMA handskarnas vikt varierar beroende på typ och funktion. Säckhandskar väger mer än tävlingshandskar eftersom de har mer vaddering som skyddar dina händer. Sparring handskar är tyngre för att skydda din sparringpartner från skador. Det finns även ”hybrid”-handskar mellan de minimalistiska matchhandskarna och de tunga vadderade säckhandskarna. Nedan är typerna och vikterna för olika handskar, ha i åtanke att vissa varumärken skiljer sig mot varandra.

 • Tävling: 4-6 oz
 • Hybrid: 7-10 oz
 • Boxning (sparring): 14-16 oz
 • MMA (sparring): 7-10 oz
 • Säckhandskar: 10-16 oz beroende på din vikt

Handskar för sparring & match

Venum Challenger MMA-handskar ger valuta för pengarna. Lågt pris, utan att göra avkall på kvalitet. Smart kardborresystem för storleksjustering och handledssupport. Stoppade med skum i olika densiteter för att absorbera stötar och minimera skador både på dig och din motståndare (eller sandsäck). Förstärkta fingeröppningar för extra slitstyrka.

MMA Open Thumb Grappling Glove är en kort modell med stretch i sidorna. Välgjord grapplinghandske från Everlast i robust och följsamt material. Handskarna är smidiga och lätta för att underlätta grapplingmoment och har stötdämpande vaddering över knogar och handrygg. Handskarna säkras med kardborrelinda för bästa komfort så att du kan känna dig bekväm under din träning.

Ta del av diskussionen