Boxningsställning

Boxningsställning

När du har bestämt dig för att du vill köpa hem utrustning för att träna boxning hemma, så har du flera alternativ att välja på. Det många vill satsa på är en boxningssäck. Du kanske redan har en hemma, men inte satt upp den? Nackdelen med en boxningssäck är just att den ska hängas upp. Det på ett säkert sätt. Du kanske hyr och inte får borra hur som helst, eller så har du ett tak som inte är så hållbart. Du har då ett alternativ och det är att satsa på en boxningsställning. Det är helt enkelt en golvställning för hängande boxningssäckar.

Efter utförliga tester har vi kommit fram till att Boxheist Fix är den bästa boxställningen på marknaden. Just denna ställning ställer man på golvet och den har flera ”mitsar” som kan anpassas efter den som använder ställningen samt den träning du vill utföra.

Fördelar och nackdelar med boxningsställning

Det finns både fördelar och nackdelar med en boxningsställning. Det som är bra med att ha en sådan är att du kan flytta runt den som du vill. Därmed kan du placera den var du vill i ditt hem. Du kan till och med ta med den ut om vädret tillåter. Du slipper att borra i taket för att hänga upp din boxningssäck. En del golvställningar för boxningssäckar kommer även med en slagboll.

De kallas även päronboll och kan även köpas separat. En nackdel som finns med att ha en boxningsställning är att den är rätt stor och tar mycket plats. Det kräver att du har gott om utrymme hemma. Det brukar finnas en maxvikt på golvställningarna. Det finns dock möjlighet att kunna stabilisera din ställning genom att fästa fötterna eller tynga dem med viktplattor eller liknande.

Boxningsställning är ett bra alternativ

Det är ett bra att välja en boxningsställning som alternativ till att hänga upp säcken i taket. Även om det inte är så stort utbud i Sverige med dessa golvställningar så finns det i alla fall några alternativ. Genom att du satsar på att köpa en boxningsställning så slipper du att montera något överhuvudtaget. I och för sig kan du fästa fötterna, för att göra den stabilare, men det går minst lika bra att lägga viktplattor på dem så står den stabilt.

En hängande boxningssäck ger bra träning, men kan vara svår att fästa i taket. Det kan bero på att det är ett tak som inte bär, eller att du inte får borra i taket i den lägenhet du bor. Då är det perfekt att använda dig av en golvställning för hängande boxningssäckar. Du kan även välja att satsa på en stående boxningssäck eller en boxningsdocka. En slags ställning för boxningssäckar är en säckupphängning. Dock kräver den att du fäster den i väggen med hjälp av fyra bultar.

Vill du trots allt hänga din boxningssäck eller slagboll i taket rekommenderar vi att du använder ett robust fäste. Everlast har en fästplatta som du kan fästa i taket och som snurrar 360 grader för optimal träning.

Du beställer enkelt en Everlast fästplatta här!

Vilka boxningsställningar är bäst?

När du ska hitta en perfekt boxställning för dig, så har du ett par olika alternativ att välja på. Ett mycket bra alternativ är en boxställning med slagboll. Det är en mycket stabil ställning i lackerat stål. Med denna ställning så kommer det en slagboll. Vad som inte ingår i denna boxningsställning är en boxningssäck. Det får du köpa separat. Den boxningssäck du bör köpa till denna ställning bör inte väga mer än 20 kilo. Du kan dock göra din boxställning stabilare genom att lägga vikter på den.

Det finns även de boxningsställningar som tillåter lite högre vikt på boxningssäckarna. Bland annat finns det en boxningsställning från Century.

En annan bra ställning är den som kommer från det kända märket Fighter. De har även fristående boxningssäckar.

Tips när du ska köpa boxningssäck

En boxsäck eller slagsäck är ofta något du får köpa till själv när du köper en boxningsställning. Det kan även vara att du vill hänga upp den i taket eller på en väggställning. Det som är bra med en boxningssäck är att du får en hög konditionsträning. Du kan även träna på det sätt du vill, explosivt eller för uthållighet. Ett tips när du ska köpa en boxningssäck är att kolla vad de har för vikt. Du vill inte att den ska ha en allt för låg vikt.

Det eftersom ju lättare säcken är, desto mer kommer den att gunga och det oavsett hur du hängt upp den. Dock gäller det att du även kikar på vad den boxningsställning du har köpt eller vill köpa rekommenderar för max vikt på säcken.

Det måste vara en stabil upphängning, oavsett om det är i taket eller i en stående golvställning. Du bör även köpa ett par bra boxningshandskar. Det är inte så bra att slå på slagsäcken utan det. Det är nämligen lätt hänt att du gör dig illa eller skadar dina händer. Du har flera alternativ på boxningshandskar. Välj de som passar dig och din träning bäst.

Ta del av diskussionen