Bästa karatedräkten för barn och vuxna 2022

Bästa karatedräkten för barn och vuxna 2022

Det finns en hel del olika karatedräkter för vuxna. Karatedräkter för barn finns det ingen brist på heller. Därför ägnar vi denna artikeln åt att hjälpa dig hitta den absolut bästa karatedräkten oavsett om du är vuxen, ungdom, barn eller något däremellan. Denna artikeln nämner också karatedräkter för män, kvinnor, killar och tjejer.

För att göra det så enkelt som möjligt kommer vi att rekommendera både den bästa karatedräkten samt den billigaste karatedräkten för män och kvinnor. Alltså totalt fyra rekommendationer. Vi kommer sedan att rekommendera butiker som innehåller flera karatedräkter. Sedan kommer vi att rekommendera karatedräkter för barn, både för tjejer och killar. Se rubrikerna för att enkelt gå vidare och läs det du är intresserad av. Låt oss köra igång!

Karatedräkt för vuxen

När du letar efter en karatedräkt för vuxen är detta inte särskilt svårt, beroende på hur man ser på det. Vad vi menar är, det finns många alternativ att välja på. Därför presenterar vi våra rekommendationer men även en länk som du kan använda för att kolla lite själv.

Bästa karatedräkten för honom

När det kommer till den absolut bästa karatedräkten för män är det inget snack om saken vilken det är, det är enligt oss definitivt Kyokushin karate gi. Det är en specialdesignad karatedräkt från BUDO-NORD. Ett ledande karatemärke i många länder. Det finns mer att läsa på produktsidan om dräkten, kortfattat är den riktigt bra och följer ens rörelser på ett sådant sätt att man knappt känner den. Den är alltså inte i vägen för träningen som en hel billigare dräkter kan kännas vara. Glöm inte att välja rätt storlek.

Billig karatedräkt för honom

När det kommer till dem billigare karatedräkterna finns det riktigt många alternativ. Vi rekommenderar även här att du kör på BUDO-NORD som är ett ledande och respekterat märkte i sporten och bland dess utövare. Dräkten vi rekommenderar här heter Kyokushin Empi och skulle nog kunna vara den mest sålda karatedräkten i Sverige för nybörjare. Det säger en del, det är en riktigt bra dräkt. Inte den finaste som finns men tillräckligt bra för dig som vill komma igång med karate. Den kostar även ungefär hälften så mycket som föregående dräkt. Funderar du kring vilken du ska välja, låt din plånbok avgöra. Du kommer säkerligen bli väldigt nöjd med båda!

Bästa karatedräkten för henne

Precis som för män fungerar Kyokushin karate gi utmärkt för kvinnor. I regel fungerar nästan samtliga karatedräkter för unisex. Dem är så pass lösa i storleken att formerna i hur den är sydd inte spelar så stor roll beroende på kön. Det är en riktigt bra dräkt som kostar ungefär 1000 kr. Känner du att du kan köpa denna kommer du verkligen inte att ångra det. Det är en grym karatedräkt för dig som kommer igång och vill ha det bästa.

Billig karatedräkt för henne

När det kommer till billigare karatedräkter för kvinnor finns det, precis som för män, en hel del alternativ. Fram för allt eftersom de allra flesta dräkterna fungerar för både honom och henne. Därför rekommenderar vi även här Kyokushin Empi från BUDO-NORD. Det är nog en av Sveriges mest sålda nybörjardräkt för karate. Den är riktigt bra, och det känns att den håller hög kvalitet när man använder den. Den kostar ungefär hälften, kring 500 kr. Den är absolut värd varenda krona.

Karatedräkt för barn

Även för barn finns det en hel del att välja mellan. Karatedräkter för barn är en stor marknad just eftersom så många barn idag tränar kampsport. Det tycker vi är jättebra. Därför har vi i många artiklar även rekommendationer för barn. Detta är just en sådan. Här är dem bästa och billigaste karatedräkterna för barn. Både för killar och tjejer.

Våra rekommendationer kring karatedräkter för killar

Vi rekommenderar ännu en gång BUDO-NORD. Som ledande karatemärkte är dem grymma. Dräkten som vi väljer att rekommendera för barn heter Karatedräkt Kids Line av BUDO-NORD.

Det är en riktigt bra karatedräkt för barn och killar. Den sitter grymt och är av hög kvalitet. Den är mycket billigare än vuxendräkterna av BUDO-NORD också. För dig som har ett barn som är större än 150 cm rekommenderar vi att du kollar på rekommendationerna för vuxna ovan. Dem finns i relativt små storlekar.

Dem bästa karatedräkterna för tjejer

Vi rekommenderar faktiskt precis samma karatedräkt även för tjejer, Karatedräkt Kids Line av BUDO-NORD. Den fungerar alldeles utmärkt för tjejer. Som nämnt ovan är den rätt så billig men håller en grym kvalitet.

Sammanfattningsvis

Även om man ofta letar efter karatedräkter för män eller kvinnor är sanningen att dem ofta fungerar för båda könen, alltså unisex. Detsamma gäller även karatedräkter för barn. Därför finns det flera alternativ för alla. För dig som inte nöjer dig med våra rekommendationer, se gärna samtliga karatedräkter hos Sporttema för mer inspiration.

Ta del av diskussionen