Boxningssäck för barn – Vi testar och jämför

Boxningssäck för barn – Vi testar och jämför

Att börja med boxning, är många gånger något som sker i unga år. Även då är det viktigt att ha rätt utrustning för att kunna utvecklas. Givetvis finns det då även boxningssäckar tillverkade för barn. Här kommer du ihåg rekommendationen av att den valda slagpåsen ska inneha halva vikten av den som använder den.

I det fallet finns det val av professionell boxningssäck för små barn som bara väger 8 kg. När de sedan växer upp i vikt och ålder kommer det finnas de som har varierande vikt mellan 15-25 kg. I det fallet talar vi om boxningssäck för större barn. Nedan ser du rekommenderade boxningssäckar för barn.

Topp tre boxningssäckar för barn just nu:

1. Hammer Boxing Fit Junion 8 kg

Detta är ett av de allra bästa valen av boxningssäck för små barn. Denna väger bara 8 kg, vilket betyder att barn mellan 5-10 år får ett effektivt träningsredskap. Säcken är tillverkad i kraftfullt nylon av högsta kvalitet. Ett val av slagsäck som passar både för kraftslag och träning av slagteknik till ett pris som ger mycket säck för pengarna.

Boxningssäck för barn

Pris: Endast 690 kr


2. Boxningssäck inSPORTline 10 kg

Boxningssäck i annat varumärke än den ovan, denna är ifrån inSPORTline och är producerad i extra tåligt läder för att ta emot hårda slag och sparkar. Vikten på denna säck ligger på 10 kg och lämpar sig därför bra till dig som junior eller nybörjare inom boxning. Perfekt för att öva slagteknik och konditionsträning. Levereras även med stålkedjor för upphängning. 

Pris: Endast 449 kr


3. HAMMER BOXING Boxningssäck Punch

Boxningssäck ifrån det välkända varumärket HAMMER som är specialiserade på produkter inom kampsport och har ett brett utbud på boxningssäckar. En säck i rejält och tåligt material och med en vikt på 16 kg och en längd på 80 cm så passar denna perfekt för det äldre barnet eller tonåringen som vill ha en bra säck att öva slag och sparkar på.

Pris: endast 790 kr


Lista på fler typer av boxningssäckar för barn

Boxningssäckar från Gymgrossisten:

  • UFC Heavy Bag är en nyhet på marknaden och en professionell boxningssäck som passar barn och vuxna som tar sin kampsportsträning på stort allvar.
  • Everlast – Nevatear Heavy Bag boxningssäck är fylld med syntetiskt läder blandat med naturfibrer för största möjliga stötdämpning för dina slag. Utsidan har en stilren design och tillverkad i premiumkvalité.
  • Abilica Punch and Kick är en stabil men enkel boxningssäck som passar nybörjare och de som boxas för motionen. Säcken passar lika bra hemma som på gymmet.

Gymgrossisten har idag ett av Sveriges bästa sortiment boxningsutrustning med allt från säckar till handskar och skydd. De har handplockat varor från den bästa varumärkena och erbjuder dessutom snabb leverans inom Sverige.

Boxningssäckar från Sporttema:

  • Hammer Boxing Fit Junior är ett av de allra bästa valen av boxningssäck för små barn. Denna väger bara 8 kg, vilket betyder att barn mellan 5-10 år får ett effektivt träningsredskap. Säcken är tillverkad i kraftfullt nylon av högsta kvalitet. Ett val av slagsäck som passar både för kraftslag och träning av slagteknik till ett pris som ger mycket säck för pengarna.
  • Boxsäck 15 kg är en boxningssäck för medelstora barn på 15 kg, vilket passar alla de som väger mellan 30-40 kg. Även en säck som kan passa för boxningsträning dam.
  • Boxsäck 20kg är en slagsäck tillverkad av syntetisk läder, kommer vara valet av den perfekta boxningssäcken för större barn i hemmet. Me den kraftfull och säker fästanordning och hög kvalitet på tillverkningen av denna säck, får ditt barn det perfekta träningsredskapet.

Vi tror starkt på alternativen ovan, men du kanske hellre vill ha en kik själv och se om du kan hitta något som kanske passar dig bättre. Då rekommenderar vi istället att du tar en titt på samtliga boxningssäckar på Sporttema. Dem har en hel del intressant och tyvärr kan vi inte nämna samtliga i denna artikeln.

Därför ska ditt barn ha en slagsäck

Det är som vi alla vet jätteviktigt att vi lär våra barn träna och komma in i konditionsträning och allt vad det innebär. Det är jättenyttigt att ha den kunskapen och fram för allt den vanan att träna konditionstränings när man blir äldre för ett framtida långt och hälsosamt liv. Vi skulle nästan säga att det är bland det viktigaste som du kan lära dina barn.

Utöver det är det också väldigt givande med motoriken att träna något när fingerkänslighet och allmän teknik är superviktigt. Att dessutom ha tillgång till det hemma kan vara en stor fördel om det är möjligt i form av plats och utrymme. Är det det säger vi bara; kör.

Det kan ge fördelar som du inte ens tänkt på

Att barnet får tillgång till sin alldeles egna boxningssäck kan vara fördelaktigt på många sätt utöver direkta konsekvenser som vi nämnt ovan. Barnet kan träna på att öva upp tålamod, att njuta av nuet och nästan fram för allt; att man måste kämpa för att nå framgång. Boxning är ingen enkel sport, men den passar många.

Detta är så bra för barn, när man har sin egen boxningssäck går det att ta träningen till ens egen nivå. Boxningssäcken är inte en bra eller dålig träningspartner, den följer kontinuerligt ens egen utveckling. Att träna med en boxningssäck passar därmed även mindre barn, det krävs inte att man kan allt eller är på en viss nivå för att kunna njuta av träningen. Däremot, när barnet efter ett tag blir bättre förblir det precis lika roligt. En stor fördel med kampsport i allmänhet.

Vi tycker alltså att du ska ta en titt på samtliga boxningssäckar på Sporttema för att se om någon av dem passar dig och i så fall hugga till. Ofta är det inte så svårt att installera mindre boxningssäckar eftersom dem väger så pass mycket mindre än större.

Ta del av diskussionen