Top 5 mest välkända boxare

Top 5 mest välkända boxare

Redan i antikens Grekland var boxning en del av samhället. Det här gör att boxning är en av de äldsta sporterna vi har idag. År 1919 grundade Sverige sitt boxningsförbund. Under åren har det kommit fram en rad välkända boxare varav Muhammad Ali är en av dem. Han föddes 1942 och hade en lång karriär som han avslutade år 1979 när han var 37 år gammal. Under sin karriär förlorade Ali endast fem matcher och en stor del av hans vinster vann han genom knockout. Det här gjorde honom till en stor publikfavorit. Utanför boxningen var han en person som kämpade för mänskliga rättigheter.

Jack Johnson och Floyd Mayweather

Även Jack Johnson och Floyd Mayweather Jr är två välkända namn inom boxningen. Jack Johnson eller the Galveston Giant som publik och motståndaren även kallade honom, föddes 1887. Han var en aktiv boxaren under åren 1897-1938 och var den första afroamerikanska tungviktsboxaren i USA. Under 1800 och 1900 talet fanns det två olika mästerskap nämligen World Championship och World Colored Championship. Johnson vann världsmästartiteln i World Colored Championship ett flertal gånger men fick inte chansen att tävla om titeln i World Championship förrän 1908. Matchen spelades i Australien mot Tommy Burns och Johnson utsågs som segrare efter 14 omgångar.

Top 5 mest välkända boxare
Boxare – en ren form av kamplust

Floyd Mayweather Jr blir ofta kallad Money eftersom han är den bäst betalda boxaren genom tiderna. Han har även blivit utnämnd till den bästa defensiva boxaren. Under sin karriär hann Mayweather bli världsmästare i fyra olika viktklasser, vinna ett OS brons och blivit tilldelad Golden Glove tre gånger. Efter att Mayweather valde att gå i pension år 2015 grundade han år 2017 ett eget reklamföretag för boxning nämligen Mayweather Promotions. Efter att han avslutat sin karriär gick han en match mot den irländske boxaren Conor McGregor. De båda boxarna munhöggs rejält i media och åkte på en pressturne. Matchen slutade i vinst för Mayweather.

Jack Dempsey och Mike Tyson

Två boxare som skapat rubriker i boxningsvärlden som knockout artister är Jack Dempsey och Mike Tyson. Jack Dempsey föddes 1895 i Colorado och var aktiv under åren 1914 – 1927. Hans boxningsstil var hård och brutal men underhållande för publiken och gav honom stor framgång inne i ringen. Det här gjorde att han var en av de populäraste amerikanska boxarna. Han var den första boxaren som tjänade en miljon dollar på biljettförsäljning till en av hans matcher. Innan karriären var slut hade han vunnit 66 matcher där de allra flesta av matcherna slutade i knockout. Han förlorade sex matcher under hela sin karriär.

Visste du att Mike Tyson regelbundet gillat att betta på sport och donerat alla vinster till välgörenhet!

Mike Tyson gick även under namnet Iron Mike bland både publik och motståndare. Tyson startade sin proffskarriär år 1985 när han var 18 år gammal. Under karriären blev han den första boxaren att ha titlar i WBA, WBC och IBF samtidigt och var obesegrad som världsmästare i hela två år. När han var 20 år blev han den yngsta boxaren att ta en mästerskapstitel. I början av karriären vann Tyson de 19 första matcherna han gick. År 1997 blev Tyson diskad i en titelmatch mot Evander Holyfield efter att ha bitit honom i örat. Tyson avslutade sin proffskarriär år 2005.

Ta del av diskussionen