Stående boxningssäck

Stående boxningssäck

När det gäller att träna hemma, så kan du välja att köpa en stående boxningssäck. Det passar dig som inte vill eller kan hänga upp en säck i taket.

Det är enklare att välja en stående boxningssäck då du slipper borra och säkra säcken. Du kan bara placera den där du vill ha den. Som namnet antyder så är det är boxningssäck som står upp på golvet, istället för att den hänger från taket. Om du vill ha en effektiv konditionsträning, så är just denna form av boxningssäck den bästa. Det finns många fördelar med att välja en sådan. Du kan flytta den när du vill, även om den är något tung. Men det kan du se som ett extra träningspass. Basen i en stående boxningssäck kan du välja att fylla med vatten eller sand. Därav att den väger en del.

Fördelar och nackdelar med stående boxningssäck

Som med allt annat så finns det både fördelar och nackdelar med att välja en stående boxningssäck. En stor fördel med den är att du snabbt kan komma igång att träna med den. Det eftersom du inte behöver borra hål och hänga upp den. Du bara fyller foten med sand, eller vatten, så är den klar att användas. Vi rekommenderar att du väljer sand, så slipper du ha en fot som skvalpar då du flyttar på den. En annan fördel är att du kan placera den exakt var du vill, samt flytta den vid behov. Sedan är denna typ av boxningssäck effektiv eftersom den inte gungar på samma sätt som en hängande boxningssäck.

När det kommer till nackdelar så är en av dessa priset. En stående boxningssäck kan kosta lite mer än vad de hängande modellerna gör. Dock är det en bra investering att göra om det är så att du är seriös i din träning. En annan nackdel är att den är tung att flytta, då foten är fylld med vatten eller sand. Välj inte en allt för billig modell heller, då dessa kan vara lite ostabila. Vill du satsa på en bra stående boxningssäck som är stabil, välj då Fighter standing bag. Det är en stabil konstruktion i stål och gummi. Den kostar dock några tusen, billigare varianter finnes nedan.

Stående boxningssäck är ett bra alternativ

Att välja en stående slagsäck, som du slipper montera överhuvudtaget är ett mycket bra alternativ för de allra flesta. Särskilt om du är osäker när det kommer till att borra. Kanske du bor i en hyreslägenhet och inte får borra till exempel. Sedan är det ju så att när du ska borra och fästa en hängande boxningssäck så måste det göras på ett säkert sätt. Det så att den inte ramlar ner och skadar dig. Väljer du en stående boxningssäck så slipper du ens fundera på det. En fristående boxningssäck är bara att ställa där du vill ha den och sedan kan du börja använda den. Det finns även andra alternativ till att slippa hänga upp en boxningssäck. Det är att satsa på en boxningsställning eller en boxningsdocka.

Vilka fristående boxningssäckar är bäst?

När du ska välja en fristående boxningssäck så har mycket att göra med tycke och smak. För en del kan även priset spela roll. Det finns stående boxningssäckar från 2000 kronor upp till 10 000 kronor. Det viktiga är att du inte väljer en allt för billig från någon okänd sajt på nätet. Det är bättre att gå till en av de större sportbutikerna. Det så att du får en säck som håller, som har bra kvalitet och som är säker.

En bra säck att satsa på är HAMMER BOXING Stående Boxningssäck Sparring Pro. Det som är extra bra med denna säck är att den kan justeras på höjden i tre lägen. Det gör att du kan anpassa den utifrån din egen kroppsstorlek. Dessutom har den ett stort slagområde vilket gör att du kan träna på en mängd olika slag och spark-kombinationer. Den kostar ungefär 3000 kr och är den billigaste stående boxningssäcken som vi rekommenderar.

Ett annat bra alternativ är HAMMER BOXING Stående sandsäck Perfect Punsch som påminner lite om en boxningsdocka i utseendet. Säcken har en stor fot på hela 55 cm i diameter, som du fyller med vatten, sand eller grus. Den är mycket stabil och faller inte hur hårt du än slår. Den kostar ungefär 4000 kr.

För fler alternativ se Sporttemas sida om stående boxningssäckar. Att vi inte nämnt en viss boxningssäck här betyder absolut inte att den är dålig. Det kommer nya alternativ hela tiden, skulle ingen tidigare nämnd variant passa dina krav eller din budget, se sporttemas hela utbud av boxningssäckar.

Bra tillbehör till stående boxningssäck

När du ska träna med din boxningssäck så är det bra att även satsa på andra produkter för boxning. Du bör ha boxningshandskar för att skydda dina händer så att du inte skadar dig. Det kan även vara bra med lindor, som ett komplement till handskarna. Andra bra saker för träning som en boxare är att skaffa dig ett hopprep, samt pulsklocka eller ett pulsbälte.

Ta del av diskussionen