Bästa mittsarna – Hitta bra mittsar

Bästa mittsarna – Hitta bra mittsar

En bra träningsprodukt det är så kallade mittsar eller boxningskudde. Det används inom flera olika kampsporter och boxning. En mits är en slagkudde som du kan använda tillsammans med en träningspartner.

En av er har på sig mittsar, den andra handskar och slår på dessa slagkuddar. Med hjälp av dessa kan ni få en bra träning som är intensiv. Det utan att ni riskerar att skada er. Det finns olika varianter som passar olika bra, beroende på vad det är du vill träna.

Vad är mittsar bra för?

Mittsar eller boxningskuddar är bra för att kunna träna på slag och sparkar. Det inom olika kampsporter. Det är inte ovanligt att man använder detta när man tränar karate, taekwondo eller boxning. Mittsar används oftast i par, en på varje hand.

Den som inte har dem på sig är den som kan öva slag och sparkar. Det finns även större mittsar, som motparten kan hålla i, för att den som övar ska kunna träna på sparkar. Mittsar är ofta tillverkade i läder samt att de har skumgummi i sig.

Mittsar, pads och sparkspads är bra för att kunna öva på slag och sparkar. Det är en mycket viktig del av din träning. Särskilt om du vill kunna utveckla dina sparkar och slag.

Vad finns det för olika mittsar?

Det finns en mängd olika mittsar att välja på. Det beror mycket på vad det är för träning du vill göra och vad det är för sport du satsar på. Det finns mindre pads, som sätts på händerna och det finns större mittsar som har en större sparkyta.

En sorts mitts är thaimittsar. De har tagits fram för att klara av hårda slag och sparkar. De kommer dessutom i en design som är ergonomisk. Det så att du slipper riskera att bli trött i armarna. Dessa mittsar kommer ofta med handtag som är nitade, för att ge bättre grepp. En bra variant av dessa är Thaimitts Pro Camo, Velo.

Sparringmitts är mittsar som har hela tre lager med vaddering. Det så att de ska kunna tåla en massa hårda sparkar och slag. Dessa brukar även vara välvda så att de ger ett bra stöd för handflatan.

Det finns även det som kallas för slagkuddar. Det finns de som är små och sätts på händerna, samt att det finns större kuddar, som motståndaren håller i. Ett bra alternativ på det är Fighter Deep Impact Pads.

Fightmittsar är en annan variant och dessa är ofta lite förlängda. Det för att handleden ska skyddas på ett bra sätt. Dessa passar för att öva upp slagfärdigheten.

Pads och mittsar passar olika kampsporter

Inom MMA och kampsporter överlag så använder man sig ofta av en massa olika sorters träningstillbehör. Det är olika skydd, så som benskydd, tandskyd, grenskydd, pads, mittsar med mera. En del använder sig även av brottardockor. Alla slags mittsar som finns på marknaden har anpassats så att de ska tåla hårda sparkar och hårda slag. Det oavsett inom vilken sport du tränar.

Det är viktigt att du kollar upp vad du behöver för slags mittsar när du ska träna. Se även till så att du har en bra träningspartner. Glöm inte att byta av mellan varandra med, så att ni båda får en bra träning.

Andra bra träningsprodukter och skydd

Det är inte fel att även satsa på andra produkter för din träning. Sedan är det även bra att satsa på olika skydd. Tränar du på egen hand med en boxningssäck eller en slagdocka så krävs det oftast bara ett par bra boxhandskar. Men ska du träna mot någon så är det bra att även satsa på olika sorters skydd.

Ett bra skydd är tandskydd. Det ger ett extra skydd för munnen och det täcker tänder och tandkött. Det i fall du får hårda slag mot ansiktet. Du bör använda det för att förebygga samt minska skador på tänderna och mun.

Ett annat måste när du tränar boxning eller andra kampsporter är handwraps samt boxningslindor. Om du lindar dina händer och handleder så minskar det risken at du skadar knogarna eller vrickar handlederna. Du har detta på dig under dina boxningshandskar.

Suspensoar är även det bra att använda dig av när du tränar kampsport, så du inte skadar vitala delar av kroppen.

Benskydd är ett måste om du utför hård träning. Särskilt inom kontaktsporter.

Ta del av diskussionen