Allt du behöver veta om Floyd Mayweather

Allt du behöver veta om Floyd Mayweather

Floyd Mayweather föddes i februari 1977 i Michigan och är lätt en av de bästa boxarna i boxningens historia. Hans far Floyd Mayweather, Sr var även en boxare. Innan han blev en proffsboxare, som hans far, i 1996 vann han imponerande tre nationella Golden Gloves och en olympisk bronsmedalj. Redan år 1998 tog han sitt första mästerskap som superfjäderviktare. Enligt Mayweather fann han inget än frihet och kontroll i ringen och detta kan låta chockerande för fans med tanke på hur brutalt en fight kan gå till med honom. På grund av hans oberörda ansikte kallade man även honom för ”pretty boy”.

Boxningskarriär & Privatliv

Hans far uppmuntrade honom till att börja med boxning redan när han började kunna gå. När han fyllde sju år fick han sina första boxningshandskar för att tävla i ringen med dem. Detta är inte konstigt med tanke på bakgrunden med professionella boxare som ligger i hans släkt. Ursprungligen var hans smeknamn ”Little Floyd” på grund av hans storlek och snabba tempo. Därefter fick han smeknamnet ”pretty boy” eftersom att hans ansikte var oberört under de första åren av hans boxningskarriär. Han var också känd för hans hårda slag. Floyd Mayweather har även imponerande 50 vinster under sitt bälte.

Mayweather föddes i Grand Rapids, Michigan och kommer från en lång rad av professionella boxare. Hans pappa var Floyd, Sr, en utmanare i weltervikt, och hans farbror Jeff Mayweather är en före detta IBO-mästare i superfjädervikt. Mayweather har fyra barn, två söner och två döttrar. Hans söner har börjat ägna sig åt boxning och har till och med tagit steg mot proffsboxningens värld. Mayweathers pappa var hans tränare och chef fram tills 2000 då han fick sparken av honom. Han ersatte honom med sin farbror Roger istället. Mayweather är stolt över sin starka familjedynamik och har en nära band med dem.

Floyd Mayweather med boxas.se

Floyd Mayweather är även känd för sitt gedigna spelintresse och bettar stora pengar på större amerikanska bettingsidor.

Titlar och utmärkelse

Innan Mayweather blev en professionell boxare vann han de tre nationella Golden Gloves 1993, 1994 och 1996. Mayweather tog sig också till de olympiska spelen 1996 i Atlanta och han lyckades tilldelas en bronsmedalj. WBC-mästerskapet i superfjädervikt var de första världsmästerskapet som Mayweather vann. Han vann i överlag världsmästerskapstitlar i fem olika viktklasser. Mayweather vann WBC-titeln i lättvikt 2002, WBC-titeln i superlättvikt 2005 och IBF-, IBO-, WBC- och IBA-titlarna i weltervikt 2006. Mayweather tillkännagav sin pensionering i slutet av 2007 men han kom chockerande tillbaka för ännu en fight i 2009 för att vinna 60 miljoner dollar, vilket han självklart gjorde.

Mayweathers sista kamp var 2017 mot legendariska Coor Mcgregor och kampen ägde rum när Mayweather var 40 år gammal. Mayweather vann till slut i den 10:e omgången och utsågs till vinnare via TKO, vilket gjorde detta till hans 50:e vinst i boxningsmatchen och hans totalresultat 50-0. Mayweather valde att gå i pension 2020 men kom tillbaka till ringen och mötte Youtubekändisen Logan Paul i en uppvisningsmatch i 2021. Många blev förvånande eftersom att Paul klarade sig igenom alla ronder utan att bli knockad av Mayweather. Men Paul fick sig en del slag och även om Mayweather var överlägsen ansågs fajten vara oavgjord.

Ta del av diskussionen